CCV/CODE 95

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.

Inhoud
Om beroepschauffeur te blijven, moest u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs hebben staan. Om uw code 95 te krijgen moet u 35 uur nascholing volgen. Voor het bijschrijven van de code 95 op een geldig rijbewijs heeft u geen Eigen verklaring nodig. Uw rijbewijs behoudt dan de oorspronkelijk einddatum.
Meer informatie over Code 95 vindt u op de site van het CBR (www.cbr.nl)

Welke trainingen kunt u volgen voor registratie Code 95?
Bij DGS Arbo & Veiligheid B.V. kunt u de uren van verschillende trainingen laten meetellen voor de verplichte 35 uren nascholing. Onderstaande trainingen komen hier voor in aanmerking:
* BHV Cursus Compleet
* BHV Cursus Eerste Hulp
* BHV Herhaling Compleet
* EHBO Opleiding
* EHBO Herhaling
* VCA Basis Opleiding
* VCA VOL Opleiding
* VCA VIL-VCU Opleiding
* Heftruck Opleidingen
* Heftruck Nascholing

Certificering
De code krijgt u door het behalen van de basiskwalificatie. Wanneer u uw D rijbewijs voor 10-09-2008 of uw C rijbewijs voor 10-09-2009 heeft gehaald, kunt u de code 95 behalen door middel van het volgen van 35 uur nascholing. In dat geval hoeft u géén basiskwalificatie te halen. Als u voldoet aan alle voorwaarden kunt u bij de gemeente de code 95 op uw rijbewijs laten zetten.

Prijs
De kosten voor de registratie bedragen € 35,00 per 7 uur, per persoon.
Vermeld bij aanmelding uw BSN nummer zodat wij u kunnen aanmelden voor registratie bij het CBR.