TRAINING EVAC CHAIR

De Evac Chair is een algemeen toepasbare oplossing voor evacuatie van personen in geval van nood, en staat bekend als een vernuftig hulpmiddel voor het afdalen via de trap. Gemakkelijke bediening, waardoor één persoon in geval van nood een collega kan evacueren. Dit is mogelijk door het ingenieuze ontwerp van tractie-glijriemen die voor een beheerste afdaling over de treden van de trap zorgen.
Het doel van de training is het instrueren van uw medewerkers zodat zij de Evac Chair in gevallen van nood veilig en adequaat in kunnen zetten. Maximaal 8 personen per dagdeel.

Inhoud
De evacuatiestoel is een hulpmiddel om minder mobiele personen over trappen te vervoeren in situaties waarin de lift niet gebruikt kan of mag worden. De evacuatiestoel is niet moeilijk of belastend in gebruik. De drempel tot gebruik (zonder oefening) ligt echter vaak hoog en een goede instructie zorgt ervoor dat men de stoel op ergonomisch verantwoorde wijze kan gebruiken.

Na een korte inleiding en demonstratie, gaan de deelnemers (onder begeleiding) zelf oefenen. Juist de instructie in uw eigen trappenhuis is van grote waarde; iedere trap heeft een andere hellingshoek en bekleding. Aan het eind van de opleiding beschikt men over voldoende kennis en vaardigheden om de evacuatiestoel in het eigen trappenhuis te gebruiken.

Certificering
Certificaat EVAC-Chair

Cursusniveau
Geen minimale vooropleiding vereist

Prijs
Op aanvraag

Indien u zich wilt aanmelden voor deze training kunt u contact opnemen via: cursus@dgs-arbo.nl of 0184 44 81 81.